By Malina är ett snabbt växande svenskt modeföretag som grundades 2010. Vi är inne i en expansiv fas med stor tillväxt och satsar nu på att anställa nya roller inom företaget. By Malina har idag kunder över hela världen och återförsäljare i stora delar av Europa där Skandinavien är den största marknaden i dagsläget.

För att kunna erbjuda slutkonsumenter produkter i världsklass, krävs inte bara passion, målmedvetenhet och en stark övertygelse. Det krävs också ett team i världsklass som vill utvecklas tillsammans med företaget. 

Nedan finns de tjänster som för tillfället är lediga. Hittar du inte den tjänsten du söker? Det går även bra att skicka en spontanansökan till careers@bymalina.com 
Head of e-commerce - By Malina & Soft Goat

Vi söker en Head of e-commerce som vill vara med och bygga ett framgångsrikt e-handelsteam för By Malina och Soft Goat. Har du förmågan att med ett strategiskt mindset omsätta digitala strategier till lönsam tillväxt? Har du dessutom ett starkt track record inom e-handel och vill påverka inte bara din egen resa utan även två starka varumärkens fortsatta digitala tillväxt? Då kan du vara den vi söker!

Om Mandaley
Sedan mars 2022 ägs By Malina och Soft Goat av ett gemensamt moderbolag Mandaley AB. Ägarna bakom Mandaley består dels av grundarna för respektive dotterbolag, och dels av Stella Capital. Gemensamt har delägarna en ambitiös tillväxtplan för By Malina och Soft Goat under de kommande åren, men särskild fokus på tillväxt i utlandet. Läs mer om respektive bolag nedan.

Om tjänsten
Som Head of E-commerce ansvarar du för digital försäljning för By Malina och Soft Goat. Primärt ansvar och fokus är att driva lönsam tillväxt och i rollen, som är en nyckelposition för bolagets fortsatta tillväxtresa, leder och vidareutvecklar teamet bestående av engagerade medarbetare för SEM, SEO och CRM. Du har budgetansvar, rapporterar till COO för Mandaley och bär det strategiska ansvaret för att utveckla såväl befintliga som nya marknader och möjligheter. I rollen ingår även att

- Genom engagerat ledarskap bygga en framgångsrik e-handelsorganisation
- Kontinuerligt analysera data för att driva effektiva förbättringar för försäljning och konvertering
- Omvärldsbevakning, utvärdera ny teknologi, nya verktyg och nya leverantörer inom e-handel och digital marknadsföring
- Vara drivande i bolagets geografiska expansion och tillsammans med ledningen utforska nya affärsmöjligheter
- Löpande analysera effektiviteten i e-handeln och optimera processer och flöden
- Arbeta utifrån KPI:er så som CVR, COS, ROAS etc.
- Säkerställa effektivitet och lönsamhet med fokus på tillväxt

Din bakgrund
För att lyckas i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet från att leda och bygga en e-handelsorganisation från grunden eller på annat sätt varit en del av en digital tillväxtresa. Du har hunnit skapa dig en nödvändig bredd inom området för den digitala affären och är van vid ledande befattning med personalansvar. Du räds inte att driva igenom nödvändiga förändringar i en organisation och sätter KPI:er för olika delar inom ditt område. För rollen ser vi stora fördelar om du har kvalifikationer enligt nedan

- Mycket god operativ och strategisk erfarenhet inom e-handel
- Driver god teamkänsla och erfarenhet av att leda och utveckla team
- Strategisk erfarenhet inom digital marknadsföring samt som kravställare
- Resultatdriven, noggrann och vill arbeta mot tydliga mål
- Kommersiellt synsätt med förmåga att omsätta analys till lönsamhet
- Flytande svenska och engelska i tal och skrift
- Teknisk förståelse och systemerfarenhet av Centra är meriterande

Mandaley erbjuder
Du ansluter till en dynamisk, snabbfotad och stabil organisation med gott renommé i branschen. By Malina och Soft Goat är starka varumärken med hög kvalité på produkter och högt förtroende hos sina kunder. Här får du möjligheten att påverka och förbättra såväl ditt eget arbete som verksamhetens fortsatta digitala utveckling.

Placering & start
Tjänsten är placerad på kontoret på Stureplan i Stockholm och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Zophia Karlsson på zophia@ecommercerecruit.se eller 070 - 936 70 40

Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!

Senior Redovisningsekonom- By Malina & Soft Goat

Är du en kvalificerad redovisningsekonom och lockas av en roll där du får vara med och påverka? Vill du bli en del av ett internationellt tillväxtbolag inom mode? Soft Goat & By Malina står inför en spännande tillväxtresa och behöver utöka sitt redovisningsteam i centrala Stockholm.

Detta söker vi
I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du arbeta med redovisning och bokslut för Soft Goat och By Malina. Sedan mars 2022 ägs de två bolagen av moderbolaget Mandaley, men drivs som två separata varumärken. Redovisningen är idag utlagd på extern part och en del i uppdraget är att så snart som möjligt ta hem redovisningen. Du ansvarar för den löpande redovisningen och är med och utvecklar nya rutiner och processer. Den seniora redovisningsekonomen rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Löpande redovisning: Från hantering av ankommande leverantörsfakturor, konter ing, bokföring, betalning, upprättande av kundfakturor, huvudboks – och reskontraavstämningar
- Månads-, kvartals-och årsbokslut
- Moms – och skattedeklaration
- Anläggningsregister/ tillgångar
- Stötta teamet i redovisningsfrågor
- Kontakt med revisorer
- Erfarenhet av lagerredovisning är meriterande
- Erfarenhet av koncernredovisning är meriterade

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll såsom redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Vi ser gärna att du tidigare har haft helhetsansvaret för ett bolags redovisning.Som person har du öga för detaljer, är strukturerad och noggrann, samtidigt som du alltid levererar i tid. Du kan arbeta självständigt men trivs i grupp och det är nat urligt för dig att stötta kollegor och övriga medarbetare inom organisationen. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Soft Goat & By Malina står inför en spännande tillväxtresa och det är viktigt att du har en positiv inställning till förändring.

Ansökan
Då denna tjänst ska tillsättas omgående sker urval och intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan snarast möjligen. Maila CV och personligt brev till: sofia.lind.andersson@mandaley.se.

Ekonomiassistent - By Malina & Soft Goat

Soft Goat & By Malina söker en driven och ambitiös ekonomistudent som vill lära sig
bokföring i praktiken. Soft Goat och By Malina är två tillväxtbolag inom mode som sedan
lacemars 2022 ägs av moderbolaget Mandaley. Vi söker en person som kan jobba deltid,
exempelvis kombinera jobbet med studier inom ekonomi.

Rollbeskrivning
- Hantera fakturor och uppföljning av kundordrar
- Bokning av kundinbetalningar
- Administrera leverantörsfakturering
- Delta i bokslutsprocessen
- Löpande bankavstämningar
- Förekommande ad-hoc uppgifter
- Kvalifikationer för rollen som Ekonomiassistent till växande mode-bolag
- Ekonomistudent
- IT-vana
- Excelkunskaper
- Goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är ett krav

Placering: Centrala Stockholm
Ersättning: Timlön

För att lyckas i den här rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och tycker om siffror. Du är dessutom en positiv, driven och engagerad person som uppskattar högt tempo och utveckling. Vid intresse, maila CV och en kort presentation av dig själv till: sofia.lind.andersson@mandaley.se

Stylist

By Malina är nu i en snabbt växande fas och söker därför en Stylist på deltid. Som Stylist ansvarar du för planering, styling samt förberedelse med våra kollektioner inför kommande plåtningar. Du kommer rapportera till vår Marketing Manager.

Vad innebär tjänsten
* Förbereda accessoarer och skor inför kommande styling av våra olika kollektioner
* Genom oväntade kombinationer hitta nya vägar och styling för att förstärka vårt varumärke i styling tillsammans med vårt marknad och produktionsteam
* Styla innan och på plats under våra plåtningar, vilket är både e-com, kampanj, runways etc

Egenskaper
* Ingen tidigare erfarenhet krävs, men en stor kreativitet och hög känsla för stil är ett krav
* Vågar att experimentera med plagg & accessoarer och anser att det är lustfyllt
* Har en stor passion för mode & digitala trender
* Är organiserad och har koordinerande färdigheter, samt har inga problem att arbeta ”cross-functionally”
* Kan arbeta i en miljö med högt tempo
* Drivs av ökad försäljning
* Är självgående med många idéer inom hur vi som företag kan utvecklas
* Trivs i en snabbt föränderlig miljö där du får ta stort eget ansvar.

Tjänsten är en deltidstjänst, där antal timmar per månad varierar stort beroende på vilka kommande plåtningar är planerade. Antal timmar och vilka dagar i månaden för denna tjänst är flexibelt, så länge deadlines hålls.

Tjänsten utgår från vårt huvudkontor på Birger Jarlsgatan 20, Stureplan.

Maila din ansökan samt portfolio till olivia@bymalina.com.

Marknadsassistent

By Malina söker nu en Marknadsassistent till sitt Marknadsteam på huvudkontoret i Stockholm.
Som Marknadsassistent hos By Malina får du bli en del av vårt marknadsteam, men huvudfokus att assistera PR Managern. Uppgifterna kan variera i allt från stora till små projekt och att hjälpa hela marknadsteamet med olika uppgifter.

- Dagligt ansvar för att showroom är presentabelt
- Hantera och packa alla utlån och returer
- Inventering av samples
- Packa gifting till bud och seeding utomlands
- Namnge bilder och importera i pressrum
- Spara ned pressklipp, digitalt och print
- Assistera vid event så som inköp och seeding
- Skapa marknadsrapporter och eventrapporter
- Hjälp vid plåtningar, allt från inköp innan till hjälp på plåtningsdagen
- Leta efter nya influencers i nya marknader och ta fram förslag. Instgram och Tiktok.
- Hjälpa till med inköp till möten

Din profil:

Vi söker någon som har erfarenhet av att jobba i ett team och tycker det är kul att testa nya saker. Skicka din ansökan till PR@bymalina.com

Paid Social Specialist

By Malina är nu i en snabbt växande fas och söker därför en Paid Social Specialist. Som Paid Social Specialist ansvarar du för att driva vår försäljning framåt genom våra betalda kanaler inom sociala medier samt vår utvecklingsarbete för optemering och analysering av bymalina.com. Du kommer rapportera till vår Marketing Manager.

Vad innebär tjänsten
* Analysera och utvärdera kampanjer och satsningar vecko- och månadsvis
*Analysera, planera, skapa och optimera annonser och annonsmaterial på sociala medier - som Facebook, Instagram samt Pinterest tillsammans med Marketing Manager
* Genomföra A/B-tester på betalda annonser på sociala medier för att optimera innehåll och generera trafik och konvertering
* Samla data på samtliga kanaler och bygga rapporter månadsvis i samråd med Marketing Manager

Egenskaper
* Ha 2+ års erfarenhet inom med Paid Marketing
* Har goda egenskaper och kunskap att jobba i Google Analytics samt andra verktyg inom webbanalyseringsverktyg
* Är organiserad och har koordinerande färdigheter, samt har inga problem att arbeta ”cross-functionally”
* Drivs av ökad försäljning
* Är självgående med många idéer inom hur vi som företag kan utvecklas
* Har en passion för mode, digitala trender inom området samt tech development
* Trivs i en snabbt föränderlig miljö där du får ta stort eget ansvar

Program & Teknisk kunskap
* God erfarenhet att jobba i Photoshop (meriterande Adobe Premiere Pro)
* Facebook Business Manager
* Google Analytics

Lön enligt överenskommelse.

Maila ditt CV & personligt brev till olivia@bymalina.com.